ÉPÜLETFÓLIÁZÁS

TÜKRÖZŐ FÓLIÁK

A tükröző fóliák képesek a napenergia akár 79 százalékát is kint tartani.

A CPFilms a tulajdonát képező gyártási technológiának és gyártási tapasztalatának köszönhetően a világ legjobb tükröző fóliáit képes legyártani. A különböző földrajzi adottságokhoz alkalmazkodva a Grega Kft. által használt LLumar fóliák különbözőek megjelenésükben és teljesítményükben is.

A Grega Kft. által használt LLumar síküveg fóliák a már beépített üvegre vagy ablakra is felszerelhetőek, ezzel egyszerű és gazdaságos megoldást biztosítva a hagyományos üveg problémáira. A nap ellen védő tükröző fóliák kiszűrik a nap káros hőhatását és vakító sugarait, beengedik azonban a fényt és a világosságot. Mindezzel hűvösebbé teszik épületeinket és jobb munkára serkentik az ott dolgozókat. A tükröző fólia segítségével általában lényegesen csökkenthető a szobák belső hőmérséklete, a napsugárzás vakító hatásának kizárása pedig nagyban hozzájárulhat a Képernyős berendezésekre vonatkozó európai (EK) direktíva teljesítéséhez. A Grega Kft. által használt LLumar tükröző fóliákat olyan különleges eljárással állították elő, mellyel biztosítható, hogy sem a fóliák külső megjelenésében sem pedig a teljesítményükben ne mutatkozzon minőségi romlásra utaló jel az évek során.

A tükröző fóliák egy úgynevezett gőzöléses eljárással készülnek, mely folyamán egy mikro-vékony, részben átlátszó fémréteg kerül a poliészter fóliára. A CPFilms képes ezt ötvözni a színezési eljárással, így különféle építészeti célokra, sokféle elképzelésre is felhasználhatóak. Ennek az adottságuknak köszönhetően az összes Grega Kft. által használt LLumar fólia közül a legmagasabb hővédelemmel rendelkeznek. Kínálatunkban megtalálhatóak mind beltéri, mind pedig kültéri kivitelben is.

Néhány tükröző fólia és a V-sorozat a kizárólag a Grega Kft. által használt LLumar filmeken alkalmazott CDF ragasztóréteggel van ellátva. Ez a ragasztó egy molekuláris kapcsolatot létesít a fólia és az üveg között, mely eredményeképpen tökéletesebb optikai tisztaságot és hosszabb élettartamot garantálva a ragadós ragasztórétegekkel összehasonlítva.

Az összes tükröző fólia az ipar legerősebb és legtartósabb karcmentesített rétegével van ellátva, hogy üvegeit a hagyományos módszerekkel tisztíthassa a fólia sérülése nélkül. Továbbá minden filmünk UV szűrő réteggel ellátott az UV sugarak akár 99,9%-os kiszűrése érdekében, így jelentősen csökkentve a fakulás veszélyét az üvegen keresztül.

NEMTÜKRÖZŐ FÓLIÁK

A nemtükröző fóliák régi stílusú épületeken is felhasználhatóak a külső megjelenés jelentős megváltoztatása nélkül.

Az egyedülálló felépítéssel és teljesítménnyel bíró alkotóelemek felhasználásával, melyet csak a Grega Kft. által használt LLumar filmekben találhatunk meg, a CPFilms a piacon található legkorszerűbb hővédő fóliákat tudjuk előállítani.

A nem tükröző fóliák kiszűrik a nap melegét és vakítását, de a fényt áteresztik. Ezen fóliák alkalmazásával új stílust kölcsönözhetünk egy idejét múlt épületnek az ablakcsere költségének töredékéért és anélkül, hogy átmenetileg ki kellene költöztetni az ott lakókat vagy dolgozókat.

A nem tükröző filmek gyakran az idősebb épületek hő és fényvédelmére is szolgálnak, mivel ezek nem kölcsönöznek tükrös kinézetet az épületnek.

Az N sorozatba tartozó filmek egy különleges fémszórási eljárásnak köszönhetően amely során kimagasló teljesítménnyel bíró fémek és különleges a LLumar fóliák gyártásához előállított ötvözetek vihetők fel a fóliára kiemelkedő színstabilitással, élettartammal és teljesítménnyel rendelkeznek.

A Grega Kft. által használt LLumar termékek rendelkeznek a CPFilms által levédett karcmentes réteggel. Ez a fóliaipar legellenállóbb és legtartósabb kristálytiszta karcmentes rétege, mely biztosítja, hogy az ablakok tisztíthatóak legyenek bármilyen hagyományos eljárással. Bizonyos fóliák léteznek kültéri változatban is, melyek speciális kültéri karcmentes réteggel (ER) vannak ellátva.

BIZTONSÁGI FÓLIÁK

A biztonsági fóliák védelmet nyújtanak a személyi sérülés és a tulajdon elleni káreseményekkel szemben.

A CPFilms, a tulajdonát képező gyártási technológiának és gyártási tapasztalatának köszönhetően a világ legjobb biztonsági fóliáit képes előállítani. A biztonsági fóliák egy láthatatlan réteget képeznek az üvegen, ezáltal segítséget nyújtva az üvegtörés okozta balesetek elkerülésében megvédik értékeinket, betörés vagy akár erőszakos cselekmények mint például rongálás vandalizmus esetén. A Grega Kft. által használt LLumar síküveg fóliák a már beépített üvegre vagy ablakra is felszerelhetőek, ezzel egyszerű és gazdaságos megoldást biztosítva a hagyományos üveg problémáira.

Az ablaküveg belső oldalára erősített Llumar biztonsági fólia megnöveli az üveg szilárdságát és még a törött ablaküvegeket is képesek helyükön tartani, megóvva ezzel életünket, testi épségünket. Így tehát védi otthonaink biztonságát, elriasztja a nem kívánt látogatókat és csökkentheti egy esetleges elemi csapás okozta kárunkat. A fólia javít a már meglévő síküveg minőségén és megfelel az összes európai és hazai egészségügyi és biztonsági előírásoknak. Még a megrepedt üveget is képes összetartani.

A biztonsági fóliák a többi LLumar terméktől legnagyobb mértékben a vastagságukban térnek el. Különféle vastagságokban állnak rendelkezésre (4, 7, 11 és 15 mil). A biztonsági filmek optikailag tiszták, a torzításmentes víztiszta üveg minden pozitív tulajdonságával bírnak, de léteznek színezett, hővédő vagy betekintés elleni kivitelben is, sőt autóüvegre is felszerelhetőek. Biztonsági fóliáink minden lehetséges és szükséges minősítéssel rendelkeznek a technológiára vonatkozó legmagasabb szinten (ANSI, BS, DIN, EN, MABISZ).

Több nemzeti hadsereg, követség vagy nemzetközi szervezet választotta a LLumar biztonsági fóliák általi védelmet, mint például az ENSZ vagy az EU különféle szervezetei. Az összes biztonsági fólia az ipar legerősebb és legtartósabb karcmentesített rétegével van ellátva, hogy üvegeit a hagyományos módszerekkel tisztíthassa a fólia sérülése nélkül. 

DEKOR FÓLIÁK

A színes vagy mintázott dekorfóliákkal megváltoztathatunk bármilyen üvegfelületet.

Az általunk használt LLumar dekoratív fóliák rendkívül jól alkalmazhatóak irodahelységek átalakítására, éttermek látványosabbá tételére, egyedi üzlethelységek kialakítására, vagy hotel szobák kinézetének módosítására. A matt filmek nagymértékben átengedik a napfényt, de ugyanakkor meggátolják a belátást, így remek megoldást nyújtanak otthonunk vagy irodánk ablakainak átláthatatlanná tételéhez. A Grega Kft. által használt LLumar dekor fóliák hasonló hatást keltenek, mint a maratott üveg, annak költségének töredékéért. Dekor fóliáink kihangsúlyozzák a kreativitást és a flexibilitást.

A gyakorlott kivitelezők kézzel vagy akár plotter segítségével bármilyen mintát vagy logót ki tudnak vágni az anyagból, amely teljesen egyedi látványt nyújt az ablakok, ajtók vagy térelválasztók üvegfelületein. 
Bár a maratott üveg mintái széles körben alkalmazhatóak és feltűnést keltenek, beszerelésük és fenntartásuk körülményes. A mart üveg módosítása majdnemhogy lehetetlen és a tisztítása is problémákat okozhat Ezzel szemben a Grega Kft. által használt LLumar dekorfóliák bármikor eltávolíthatóak, változtathatóak, míg kinézetre igen hasonlóak a mart üveghez.

Ez a rugalmasság jól kihasználható bérelt irodák vagy más üzleti helyiségek esetén, ahol a céges logo vagy arculat az idő teltével átalakítható. 
A Grega Kft. által használt LLumar dekoratív fóliák különféle színekben és mintákkal állnak rendelkezésre úgy, mint például csíkos, sávos, négyzethálós, pöttyös vagy piros, sárga, zöld, kék, bronz vagy matt fekete, ezüst és bronz. Ezek kombinálásával gyakorlatilag bármilyen szín kihozható.

GRAFFITI FÓLIÁK

A graffiti fóliák megvédik az üvegfelületeket a rongálástól, így csökkentve a rongálás okozta veszteségeket.

Az általunk használt LLumar Graffiti Fóliák azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy üveg és más felületeket védjenek meg a véletlen vagy szándékos rongálásoktól így csökkentik a rongálás okozta üvegcsere költségeit. A graffiti fóliák bármely sík és sima felületre felszerelhetők, ahol az anyag megengedi a felhasználást. Például a márvány felületen felhasználható, de pórusos felületekre, mint például a tégla nem lehetséges a felszerelés.

Hogyan működik a graffiti fólia?

A fólia egy láthatatlan akadályt képez a támadó és az üveg között. Fóliánk karcmentes rétege, független tesztek által bizonyítottan, a legellenállóbb az iparban, így amikor a támadó megkarcolja a bevont felületet, az ugyanolyan érzetet ad, mintha az üveget karcolta volna meg. A rongálás után a fólia eltávolítható a felületről mindenféle károsodás nélkül. A számos szálloda, üzlet és egyéb intézmény mellett, melyek üvegfelületei folyamatosan graffiti veszélynek vannak kitéve, jelenleg számos európai városi személyszállítási és vasúttársaság is használja a LLumar graffiti fóliákat a rongálások okozta károk csökkentésére. 

Egyes társaságok, mint például a Deutsche Bahn német vasúti társaság, kizárólag LLumar grafiti fóliával ellátott szerelvényeket enged forgalomba.

A graffiti fóliák továbbá védelmet nyújtanak az üvegtörés okozta károk és lopás ellen is. Erről bővebb információt a Llumar.hu weboldal biztonsági fóliák oldalán talál.

Fóliáink előnye, hogy nem kizárólag a beltéri felületeken felhasználhatóak, mivel egyes anyagaink külön kültérre kifejlesztett karcálló réteggel vannak ellátva, melyek ellenállóbbak az időjárás viszontagságai és az UV sugarak ellen.

UV-VÉDŐ FÓLIÁK

A családi kirándulások igen veszélyesek lehetnek 99,9%-os UV védelem nélkül.

A hagyományos elővigyázatosság mellett megóvhatja önmagát és családját azoktól a veszélyektől, amelyet a túlzott napsütés okoz. Az orvosok is felhívják figyelmünket arra a tényre, hogy a napról érkező ultraviola sugarak váratlanul az ózonréteg szűrő hatásának csökkenése révén olyan megbetegedéseket okoznak, mint például a bőrrák, a bőr idő előtti öregedése vagy egyéb olyan jellegű tünetet, mely csak az ember idős korára fejlődik ki. Az tény, hogy a különböző fajta rákos megbetegedések közül a bőrrák az, amely a leggyakoribb és a leggyorsabb ütemben növekszik az eseteinek száma.

Engedjük be a napfényt. Tartsuk kint az ártalmas sugárzás 99,9%-át.

Bár a hagyományos autóüvegek is biztosítanak bizonyos fokú védelmet, ez kifejezetten a bőr barnulásáért felelős UVB sugarak kiszűrésére terjed ki, azonban a mélyre hatoló UVA sugarakat nem képesek hatástalanítani. Az egyéb típusú fóliák használata is alkalmas ezen szerep betöltésére, de azok számára, akik szinte láthatatlan módon kívánnak maximális UV védelmet elérni, az UVShield a megfelelő választás. Mostantól a gyerekektől a felnőttekig mindenki élvezheti a legmagasabb fokú védelmet a nap káros hatásaival szemben: a Grega Kft. által használt LLumar UVShield fólia a legtökéletesebb, autóra használható termék a piacon.

Gyakorlatilag láthatatlan

Azáltal, hogy a fólia majdnem teljesen láthatatlan, kitűnő átláthatóságot biztosít mind éjjel, mind nappal. Továbbá magas fokú átláthatósága miatt az UVShield megfelel az autófóliázásra vonatkozó előírásoknak is. A Llumar UVShield eladásából származó bevételek egy része alapítványok számára kerül felajánlásra a bőrrák további kutatásának elősegítése érdekében.

Egyszerű szerelhetőség

A LLumar UVShieldet igen egyszerű szinte bármilyen gépjármű üvegeire felszerelni a CPFilms által képzett szakemberek által. Biztosítson a családja számára menedéket a nap káros hatásai ellen továbbá növelje az ebből adódó komfort és biztonságérzetet. Biztosítsa számukra a LLumar UVShield et.

Példátlan 99,9%-os UV védelem

Az UVShield egy hatalmas előrelépés a nap elleni védekezésben és a fólia ipar területén. E termék könnyed, vékony mivolta miatt szinte láthatatlan, mégis teljes mértékben állítható, hogy a legjobb hatásfokkal bíró fólia, ami csak létezik. Ezzel a termékkel megóvhatja utasait és önmagát a nap káros sugarainak 99,9%-val szemben. Független tesztek alapján a Grega Kft. által használt LLumar fóliák a legmagasabb 80 faktoros UV védelmi besorolást kapták! A LLumar UVShield szinte minden káros sugárzást kiszűr, mely fő okozója például a bőrráknak és egyéb idős kori betegségeknek.A LLumar UV-védő épületfóliáinak alkalmazásával sikeres harcot folytathatunk a fakulás ellen, így meghosszabbíthatjuk a kirakati tárgyak élettartalmát is.

Biztonsági szempontok

Az UVShield nagyban hozzájárul az ön és utasai biztonságához közvetett módon is, mint például meggátolja a biztonsági övek és gyermeküléseket csatoló szíjak a nap káros hatására visszavezethető tönkremenetelét. Ezen kívül, a nap káros hatásai elleni védelem biztosítása mellett az UVShield segít egyben tartani a szilánkosra tört ablakot, így megoldást kínálva a lerepülő szilánkok által okozott sérülések ellen.

POLIKARBONÁT FÓLIÁK

Polikarbonát felületekre szerelhető fólia.

A Grega Kft. által használt LLumar SunBlocker egy magas minőségű, ezüst-matt fólia, mely felszerelhető szintetikus ablakfelületekre valamint egyenetlen vagy ívelt felületekre is. Szükség esetén, normál üvegen is használható.

Az általunk használt LLumar SunBlocker védelmet nyújt a káros UV sugarakkal szemben, amelyek kifakíthatják a berendezési tárgyakat és különböző bőrbetegségek kialakulásában is szerepet játszanak.

Optimális védelmet nyújt a vakító fény, valamint hő ellen, csökkentve a belső tér nap által okozott felmelegedést, így kellemesebb körülményeket biztosítva a beltérben. Az energia költségek csökethetők, mivel a nyári légkondicionálás szükségessége mérséklődik.

  • Műanyag ablakszerkezetekre mint polikarbonát vagy akril ablakok.
  • Ideális a következő helyeken történő felhasználásra: edzőtermek, bevásárlóközpontok, csarnokok, verandák, erkélyek, üvegház, kerti tetők, stadionok, stb.
  • A LLumar SunBlocker kül- és beltéri felhasználása is lehetséges.
  • 99% védelem a káros UV sugarakkal szemben.
  • Tükröződésmentes tulajdonság, mely elősegíti a képernyős berendezések használatát akár erős napfényben is.
  • Hővédelem: a belső hőmérséklet akár 15°C-kal is mérsékelhető.
  • A napsugárzás 81%-os visszaverése.
  • Könnyű tisztíthatóság.
  • Gyors és egyszerű felszerelés

KÜLTÉRI FÓLIÁK

Zord időjárás – Kemény válasz.

Számos esetben a fóliák belső, szobafelőli, oldalon történő felszerelése nem lehetséges. Ennek oka lehet az üveg megközelíthetetlensége valamint egyes üvegek szerkezetből adódóan a hőfeszültség okozta törést elkerülendő tényező. Abban az esetben, ha kültérről kell a felületet fóliával ellátni, mindenképen kimondottan erre a célra kifejlesztett fóliát javasolt használni. Ennek oka, hogy a beltéri fóliák rétegfelépítése és elsősorban UV védelme (mely magát a fóliát is védi) nem megfelelő kültéri felhasználásra így azok gyorsan (akár néhány hónap alatt is) rongálódnak, elöregednek. Ugyancsak nem megfelelő a beltéri fóliák karcmentesítő rétege sem a kültéri felhasználásra, mivel az igénybevétel kültéri felszerelés esetén sokkal erőteljesebb, így csak olyan fóliát javasolt használni, mely kültéri karcmentes réteggel van ellátva.

A külső felszerelések esetén több fólia család is rendelkezésre áll:

Kültéri reflektív, speciális karcmentes réteggel ellátott fólia (RHE sorozat)

Az RHE vagy más néven Helios sorozat termékei kültéri karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk függőleges (5 év garancia) és ferde síkú (3 év garancia) felületeken is egyaránt lehetséges. Az anyag különlegessége, hogy külső rétege antisztatikus hatású így a szennyeződés nehezebben tapad meg rajta mint a normál üvegfelületen. Ezen tulajdonság eredményeként akár a nehezen megközelíthető ablakok költséges tisztítása sem szükséges az eddig megszokott rendszerességgel. Taszító teljesítményét bizonyítja, hogy akár savas filctollal történő firkálás esetén is az írás könnyen letörölhető, míg ez bármely más fólián vagy üvegen eltávolíthatatlan.

Kültéri reflektív, karcmentes réteggel ellátott fólia (REX sorozat)

A REX sorozat termékei karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk kizárólag függőleges felületeken javasolt (3 év garancia).

Kültéri neutrális, karcmentes réteggel ellátott fólia (NEX sorozat)

A NEX sorozat termékei kültéri karcmentes réteggel vannak ellátva. Felhasználásuk kizárólag függőleges felületeken javasolt (3 év garancia).

Kültéri biztonsági / grafiti védelmi fólia (SCL ER PS4)

A 100 mikron vastagságú kültéri színtelen biztonsági fólia felhasználása az üvegtörés okozta károk csökkentésén kívül, széles körben használt grafiti védelmi szempontból is! A kirakatok, citylight vagy egyéb üvegfelületek esetében a fólia védi az üveget a firkáktól és bizonyos karcolásoktól is. Ennek általában a rongáló nincs tudatában, mivel a fóliára történő firkálás érzete az üveggel megegyező. A károsodott fólia az üveg rongálása nélkül levehető majd új szerelhető fel, melynek költsége a drága és különleges nagyméretű üvegszerkezetek cseréjének költségének töredékéből is megtehető (3 év garancia függőleges felületre történő felszerelés esetén).

Kültéri polikarbonátra szerelhető fólia (SunBlocker)

További információt a „Polikarbonát Fóliák” aloldalon talál ide kattintva (10 év garancia függőleges felületre történő felszerelés esetén)

Kültéri reflektív, karcmentes réteg nélküli fólia (RR sorozat)

Az RR sorozat termékei karcmentes réteget (ER) nem tartalmaznak, így felszerelésük olyan felületeken ajánlott melyek magasan vannak vagy nem feltűnő helyeken találhatók. A fólia ER réteg hiányában könnyen karcolódik, így ezt a tisztítás esetén figyelembe kell venni. Felhasználható ferde síkú és függőleges felületeken is (2 év garancia).

Autófóliázás

A LLumar autófólia termékek olyan komplex előnyöket kínálnak, melybe beletartozik a sofőr, az utasok és a szállított értékek teljes körű védelme is.

GREGA Kft.

Grega Zoltán – Fóliázás
3950 Sárospatak, Vörösmarty u. 6/a.